Oktatás, képzés

 

A globális gazdasági versengés kiéleződése, valamint a tudományos-technológiai fejlesztéssel szemben támasztott fokozott követelmények hihetetlen módon felértékelték a tudás, a készségek és az alkalmazkodó készség eredőjének tekinthető emberi erőforrás minőségét, amely a versenyképesség meghatározó alkotóeleme. Noha az emberi erőforrás minősége számos egyéb tényezőtől függ, aligha vitatható, hogy a versenyképes és a folyamatosan megújulásra képes tudás elsődleges forrása az oktatás és a képzés.

A Rendszertudományi Innovációs Központban létrejövő projektek generálják az itt működő vállalkozások humán erőforrás képzésének igényét, ami szükségszerűen hatással van az oktatásra. Az Innovációs Központban lévő vállalkozások a felsőfokú képzésben résztvevők számára az elméleti képzések helyszínén túl szakmai gyakorlati helyszínül szolgálnak.

A Rendszertudományi Innovációs Központ vállalkozásai számára biztosított ez által a kor aktuális kihívásaira válaszolni tudó szakemberek képzése, a számukra szükséges, magasan kvalifikált, speciális tudással bíró szakemberek rendelkezésre állása.

 

Jelenleg is zajló oktatási-képzési projektünk a SEE TRANSNATIONAL PROGRAMME keretében támogatott SEPA PROJEKT WP4 (Modelling SEPA) egyes feladatainak ellátásához kötődik.

A projekt része – a WP4 keretében – tudás átadás a SEPA területek felépítése és működtetése témakörében, amely alapvetően két nagy feladatcsoportot foglal magába:

1. A Sviluppo Basilicata (SIB) angol nyelvű (olaszból tolmácsolással fordított) távoktatásban részesíti a SEPA projekt partnereit és a partnerek által bevont szakértőket illetve társszervezeteket (továbbiakban: Távoktatás),

2. A távoktatáson megszerzett ismeretek használatával 2 db regionális oktatás lebonyolítása a célcsoportnak a Közép-Dunántúli régióban (továbbiakban: Regionális képzés).

Helyszíne: Rendszertudományi Innovációs Központ, Balatonfüred és Tapolca
Ideje: 2011. december és 2012. február
Program hivatalos weboldala: www.sepaproject.eu

További tevékenységek

Innovációs Központ

Projektek

Eseménynaptár

Ke Sze Csü Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

2021. augusztus 01.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.