Lányok Napja 2013

Lányok Napja Füreden is

Második alkalommal rendezték meg hazánkban a "Lányok Napját", amikor is olyan pályaorientációs programokat szerveznek középiskolás lányoknak, amelyek a műszaki pálya felé tereli őket. Nem szokatlan, hogy hölgyek férfias szakmát választanak, de pl. az informatikai pályán - ahol munkaerőhiány van - nagyon kevés a női dolgozó. A füredi rendezvényen a Lóczy gimnázium diákjai vettek részt.

A 46 fős diákcsapat és kísérő tanáraik ellátogattak InnovációsKözpontunkba, ahol színes előadásokban mutatkoztak be számukra a központ fejlesztő cégei. Ezután látogatásra invitálták a 3 csoportba rendeződött diáklányokat a fejlesztő teamek, és kötetlen formában betekintést engedtek műszaki feladataikba.

Derűsen feltárták előttük a fejlesztő szakma szépségeit és elvárásait, mindenütt nagy hangsúlyt fektetve a speciális, mély informatikai tudás megszerzésének és az angol nyelvtudás fontosságára.

http://www.furedtv.hu/?p=videok&anyagid=3004

A nemzetközi rendezvényhez 18 magyar város csatlakozott, köztük Balatonfüred, és 38 befogadó műszaki vállalkozás, köztük Innovációs Központunk.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.