Sajtótájékoztató - A Balaton és térségének jövője

A Kormány döntött a Balaton térségének 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban megvalósuló, a természeti, társadalmi, gazdasági és kulturális környezetet egyaránt érintő, az ökológiai egyensúly fenntartását segítő komplex fejlesztéséről.

A részletek 2015. november 12-én, csütörtökön 9 órakor sajtótájékoztató keretében kerültek bemutatásra Balatonfüreden az Innovációs Központban.

A komplex program a Balaton térségének természeti, társadalmi, gazdasági és kulturális környezetet egyaránt érintő, az ökológiai egyensúly fenntartását segítő komplex fejlesztése, amely biztosítja a térség hosszú távú fejlesztésének feltételeit, miközben a turisztikai célú fejlesztések mellett kiemelt prioritásként tekint olyan területekre, mint a közlekedési infrastruktúra korszerűsítése, a helyi vállalkozások megerősítése, a vízminőség javítása, a hátrányos helyzetben lévő gyermekek segítése vagy a helyben megtermelt mezőgazdasági termékek előállításának és értékesítésének támogatása.

Az átfogó és az egész térség jövőjét meghatározó program részleteit, a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban rendelkezésre álló fejlesztési forrásokat, valamint az egyes települések, térségek, illetve megyék fejlesztési céljait 2015. november 12-én, csütörtökön 9 órakor sajtótájékoztató keretében ismertette Vitályos Eszter Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Kontrát Károly, országgyűlési képviselő, Kovács Zoltán Veszprém megye fejlesztési biztosa, országgyűlési képviselő, Manninger Jenő Zala megye fejlesztési biztosa, országgyűlési képviselő, Móring József Attila Somogy megye fejlesztési biztosa, országgyűlési képviselő, valamint Witzmann Mihály országgyűlési képviselő.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.