Edukáció

A globális gazdasági versengés kiéleződése, valamint a világszerte kibontakozó digitalizációs megatrend együttesen hihetetlen módon felértékelte a tudás, a kompetenciaszint és az alkalmazkodókészség eredőjének tekinthető humán erőforrás minőségét. Hazánk az elmúlt években a magasabb képzettséget igénylő álláshelyek vonatkozásában az akut munkaerőhiány korszakába lépett. Noha az emberi erőforrás minősége számos egyéb tényezőtől is függ, aligha vitatható, hogy a versenyképes és folyamatosan megújulásra képes tudás elsődleges forrása az állandó edukáció (értve ezalatt szakképzést, felnőttképzést, felsőoktatási képzést).

A Rendszertudományi Innovációs Központban létrejövő projektek generálják az itt működő vállalkozások humán erőforrás képzési igényét. Az Innovációs Központban lévő bérlő és klaszter tag vállalkozások a technikus és felsőfokú képzésben résztvevők számára a szakmai gyakorlati helyszínül szolgálhatnak.

A Rendszertudományi Innovációs Központban telephellyel rendelkező vállalkozások számára a BME Tudáscentrum közvetlen közelsége folytán és a RIK edukációs programja révén folyamatosan rendelkezésre áll helyben a kor aktuális kihívásaira válaszolni tudó, magasan kvalifikált szakember-utánpótlás a humánerőforrást alkalmazó vállalkozások és vállalatok számára szükséges speciális, naprakész, innovatív tudástartalomhoz való hozzáférési lehetőséggel együtt.
 

Eseménynaptár

Ke Sze Csü Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

2023. június 09.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.