Projektek

Néhány sikeres projekt

Az Innovációs Központban működő akkreditált klaszter tagvállalatai többségében a központ bérlői is. A klaszter tagvállalatainak többsége KKV, nagyvállalati kategóriában két tagvállalattal rendelkezünk, akik hosszú évek óta meghatározó partnereink.

T-Systems Magyarország Zrt ▪ https://www.t-systems.hu/

A T-Systems Magyarország Zrt. (TSM) hazánk legnagyobb, a teljes infokommunikációs spektrumot lefedő szolgáltató vállalata. A Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló cég ügyfélkörébe a nagyvállalatok mellett a közszféra intézményei tartoznak, akik számára a legújabb technológiai és üzleti trendeknek megfelelő infokommunikációs megoldásokat nyújt. A Deutsche Telekom és a T-Systems International-csoport tagjaként a T-Systems Magyarország szolgáltatásai és termékei helyi partnereken, együttműködési megállapodásokon és leányvállalatokon keresztül a közép-kelet-európai térség több államában és a világ számos országában elérhetők.
A társaság az előző pályázati ciklusban kapott uniós pályázati támogatás(ok) segítségével jelentős szakmai, üzleti sikereket ért el:

Zrt-be beolvadó IQSys Zrt projekt: „Tanuló és értelmező adatkereső rendszer kifejlesztése” (KMOP-1.1.4-09-2010-0029)
Vállalati belső „Google” alkalmazást fejlesztettek ki a KMOP-os pályázat keretében, azaz egy olyan asszociációs hálóval rendelkező Enterprise Search Engine-t, amely folyamatosan tanul a felhasználók keresési szokásaiból és a pontos találatok mellett, asszociatív találatokat is megjelenít, oly módon, hogy egy egységes találati listán jelennek meg a számos forrásból párhuzamosan keresett és talált, jogosultságunknak megfelelő információk. E mellett tematikus hírlevél készítő, menedzselő funkcióval is bír a rendszer, amely jelentős mértékben automatizálja a kapcsolódó információ kutatásával, megfelelő formában történő célba juttattatásával járó, azaz információ menedzsment feladatokat.

Telekom ADVISE
A Telekom csoporton belüli vállalati kereső megoldás, amely többek között az illesztett fájlszervereken, telefonkönyvben, OLIB, CIX adatbázisban, előfizetett (külföldi) adatbázisokban és számos publikus webes portálon keres párhuzamosan. Mindemellett 130-nál is több rendszeres, tematikus hírlevéllel igyekszik a vállalat egészének „információéhségét” kiszolgálni. Legfontosabb hírlevelek a heti akciós hírlevelek, amelyek versenytárs figyelési funkciót valósítanak meg. Mai napig folyamatosan fejlesztik és supportálják a rendszert.

Zrt-be beolvadó ISH Informatika Kft projekt: „ISH Magtár”
(GOP-1.3.1-09/B-2009-0007)
Kiírás szerint virtuális gyermekkórház és kapcsolódó adattár. Belső fejlesztésként egyrészt a meglévő e-MedSolution kórházi rendszerük kiegészült új elemekkel. Ezek azóta is beépített részei, így gyermekegészségügyben használható űrlapok, értékelő eszközök kerültek be, valamint az architektúrája kiegészült rugalmasabb üzemeltetést lehetővé tevő részekkel. Másrészt ennek a projektnek részeként indult el legújabb, teljesen új alapokra épített kórházi informatikai rendszerük, a MedSol Smart. Ez most van felfutóban, több kórház már ezt használja. Ez ugyan nem gyermekkórházi rendszer, de a betegközpontú elrendezése, korszerű szoftvereszközök használata, valamint a bevezetést és (távoli) üzemeltetést megkönnyítő logikai felépítése a Magtár projekt során készített terveken és prototípusokon alapul.

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. ▪ http://www.any.hu/

Az Állami Nyomda 1993-as privatizációt követően a társaság fokozatosan új, biztonsági termékek fejlesztését és gyártását kezdte meg. A biztonsági és üzleti nyomtatványok, illetve a műanyagkártyák gyártásának megkezdésén kívül jelentős szerepet vállalt a rendszerváltás utáni okmányreform koncepciójának kidolgozásában és az okmányvédelmi elemek megalkotásában, valamint elektronikus dokumentumkezelő rendszerek kialakítására és irattárak archiválására is kiterjesztette portfolióját. A Nyomda a 2005. évi tőzsdei bevezetés óta sikerrel szerepel a Budapesti Értéktőzsde „A” kategóriás papírjai között.

A komplex megoldásokra épülő stratégia fókuszában olyan területek fejlesztése áll, mint a biztonságos személyazonosítás, az innovatív termékazonosítás, valamint a nyomtatvány-menedzsment. Mára az Nyrt. árbevételének több, mint 90 százalékát a magas hozzáadott értékkel rendelkező termékek adják! Mindehhez hozzájárult az 1999-ben alapított, kifejezetten a fejlesztésekre szakosodott Okmánybiztonsági Laboratórium, mely mára közel húsz, magasan kvalifikált kutatóval dolgozik olyan témákon, mint a nanotechnológia nyomdaipari alkalmazásai, vagy az RFID technológia felhasználási lehetőségei.
Az elmúlt évek növekedésének köszönhetően az ANY Biztonsági Nyomda Csoport a közép-kelet-európai régió második legnagyobb árbevételű biztonsági nyomdájává lépett elő a PIRA nemzetközi piackutató cég felmérése szerint. Hazai leányvállalatai mellett – Gyomai Kner Nyomda Zrt., Specimen Zrt., Techno-Progress Kft. – Szlovákiában (Slovak Direct, spol. s r. o.) kereskedelmi irodával, míg Bulgáriában (Direct Services o.o.d.), Romániában (Tipo Direct S.R.L. és S.C, Zipper Data s.r.l.) és Moldovában (Tipo Direct Serv s.r.l.) közös vezetésű vállalatokkal rendelkezik.
A már említett kutatás-fejlesztési laboratóriumban vegyipari, fizikai, nyomdaipari és informatikai fejlesztések egyaránt folynak. Jelentős kutatásokat és fejlesztéseket végez az ANY Biztonsági Nyomda évek óta a festékek területén is. Saját biztonsági ofszetfestékeket, inkjetes tintákat és biztonsági tonereket gyárt. Ezeknél kutatás útján saját maguk gyártják a pigmenteket, és ezt keverik bele az ofszetalapfestékmasszákba, vagy a folyékony tintákba és szilárd tonerekbe. Itt nanotechnológián alapuló gyártás történik. A biztonsági pigmentek speciális méretűek és tulajdonságúak. Így ilyen jellegű festékekkel csak az ANY Nyomda, illetve partnerei rendelkeznek. A nyomatok különböző műszerekkel ellenőrizhetők.
Okmányok kitöltéséhez saját biztonsági rendszert fejlesztett ki az ANY Biztonsági Nyomda. A nanotechnológia alkalmazásával gyártott festékek segítségével szubmikron méretű kis szemcséket visznek fel a nyomathordozóra, melyek speciális eszközökkel mérhetők. Minden biztonsági nyomdánál alapfeltétel a saját biztonsági papír használata. Az ANY Nyomda speciális papírbiztonsági alapanyagok meghatározásával saját maga fejlesztette ki biztonsági papírját.
Egyre nagyobb szerephez jutnak az informatikai fejlesztések. Saját fejlesztés például a 2D-s biztonsági Data Matrix-kód, mely pl. az új típusú zárjegyeken található. Minden biztonsági fejlesztés mögött informatikai fejlesztés is található. Ezek működtetik például a biztonsági vizsgáló rendszereket is.Az ANY számos szabadalmi oltalmi bejegyzéssel rendelkezik. 

Eseménynaptár

Ke Sze Csü Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

2023. november 30.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.